Equiwinner™ är en nyskapande och fantastisk produkt för hästar med olika symptom

My story

Redan när min häst Markolio var två år fick han symtom med tics, frustningar, kli i nosen som blev värre vid ansträngning. Symtomen uppkom sommartid, försvann på vintern för att dyka upp igen nästa vår. Det blev väldigt besvärligt och vissa dagar gick inte att rida över huvudtaget.

Där började en resa som de första åren var fyllda med frustration, sorg och ibland uppgivenhet. Veterinärer konstaterade headshaking syndrome men hittade ingen orsak. Markolio gick igenom många undersökningar; röntgades i nacke, rygg, tandrötter, bihålor och kollades i öronen.Blodprov, allergitest skickades till Tyskland och där konstaterades allergi mot kvalster. Inga andra orsaker kunde hittas.

Jag byggde ett lösdriftsstall och tyckte ”Macke” blev bättre när han fick frisk luft dygnet runt. Det gick att rida oftare, men hans headshaking återkom varje vår – och starka symtom tidigt varma vårdagar när vinterpälsen inte var färdigfälld, och likadant på hösten när det blev riktigt varmt någon dag och han hade börjat sätta vinterpäls.

Under de här åren läste jag mycket och provade många typer av alternativa behandlingar. Inget gjorde ”Macke” symtomfri, men vi hade många dagar ändå där vi kunde träna på som vanligt och vinterhalvåret gick hur bra som helst.  Jag förde dagbok på väder och vind, hur han agerat mm och lärde mig ganska fort när jag skulle låta bli ridningen. Symtomen dök oftast upp först när pulsen steg i traven. Under dessa år kände jag att jag missat något, vad den verkliga orsaken var.

Anna_jägersro_Nice 002

I maj 2010 hände det! En vän till mig sa – Min häst har blivit av med sina headshaking symtom! Equiwinner! Sagt och gjort, jag beställde från England och började behandlingen. Efter 3 dagar såg jag saker jag inte sett ”Macke” göra innan. Han började skaka av sig flugor som man ska. Med panniculusmusklerna rycka bort flugor, stampa med benen OCH ruska på huvudet sidledes och flicka normalt med öronen.  Han blev lugnare i blicken och fick enormt mycket bjudning i ridningen. Han började också att svettas bättre. Tidigare hade jag kopplat ihop att allergi ger slöhet och därmed ingen bjudning och ingen svett för han tog inte i. Nu förstod jag när jag läste om hur Equiwinner fungerar och vadorsaken är – att ”Macke” hade inte kunnat svettats optimalt heller. Ett problem som är vanligare hos hästar än jag visste.  Jag var överlycklig! Vi kunde rida i skogen mitt i sommaren och ”Macke” mådde som en kung!!

Jag fick bråttom.. Ringde Warren Ward, forskaren som tagit fram Equiwinner. Bokade möte och flygbiljett. Åkte till Manchester i England och hade en mycket givande eftermiddag med Warren. Jag har sedan den dagen agenturen på Equiwinner i Skandinavien och många fler hästar har blivit hjälpta.