Equiwinner™ är en nyskapande och fantastisk produkt för hästar med olika symptom

Socker och stärkelse

Hur mycket stärkelse och socker ger du din häst? Hästar har idag ofta problem som beror på vad och hur de äter. En häst behöver tugga ca 18 timmar/dag för att matsmältningen ska fungera optimalt. Därför bör du naturligtvis ge din häst i princip fri tillgång på hö. När det gäller kraftfodret är det viktigt att ge hästen foder med låg stärkelse och låg sockerhalt. Amylas heter enzymen som bryter ner stärkelse och hästar producerar väldigt lite av denna enzym. När det gäller socker innehåller många färdigfoder dolda sockerfällor. Fodrar man dessutom med ex betfor, får hästen i sig väldigt mycket socker. Av det höjs glukosen i blodet, blodtrycket höjs och bl.a den så viktiga elektrolytbalansen rubbas. Av för mycket stärkelse och socker kan många problem uppstå som magsår, korsförlamning, kolik, fång m.fl. Det är viktigt att stärka hästens immunsystem och hålla god ph-balans med rätt näring. Hästens magsäck är väldigt liten i förhållande till dess storlek. Ge kraftfoder i små portioner (max 1 kg) och ge vid flera tillfällen under dag och kväll istället.
Här är ett foder jag varmt rekommenderar och en mycket läsvärd hemsida
:

Startsidan