Equiwinner™ är en nyskapande och fantastisk produkt för hästar med olika symptom

Instruktioner

PatchOnHorse2_web

Så här använder du Equiwinner

1. Borsta fram och tillbaka på ett litet område. Ett lämpligt ställe att sätta plåstret på är korset. Inte sadelläget, ben eller huvud. Tvätta av och torka området om pälsen är mycket smutsig eller grusig. Annars räcker det med att borsta av. Har du nyligen använt pälsglansprodukter, oljig spray eller schampo kan det vara bra att tvätta området med ren alkohol (inte T-sprit) för att få plåstret att sitta.

2. Ta ett Equiwinnerplåster och avlägsna pappret som skyddar den klibbiga ytan. Var försiktig så att inte signaleringscentren rubbas eller förstörs.

3. Placera Equiwinnerplåstret på det rengjorda området och tryck ordentligt. Låt plåstret sitta i 24 timmar och ta sedan bort det och kassera.

4. Placera omedelbart ett nytt plåster på ett nytt rent område och låt sitta i 24 timmar.

5. Fortsätt att byta plåster en gång per dygn. Varva höger och vänster sida och sätt plåstret på ett nytt ställe varje gång.

6. Fortsätt hela kuren i 10 dagar.

7. Använd endast ett plåster åt gången.

8. Håll hästen i skuggan under dagen om det är mycket varmt och soligt.

Hur många kurer Equiwinnerplåster rekommenderas?

Equiwinner i tio dagar bör normalt vara tillräckligt för hästen under en hel säsong, eller upp till tolv månader. Det är viktigt att Equiwinnerplåstren byts varje dag, som beskrivits ovan, i tio dagar. Tränare till högpresterande hästar använder ibland Equiwinner fyra gånger per år. Therapina Ltd rekommenderar Equiwinner varje år för bibehållen optimal hälsa.

Det här ska du tänka påinstruktion2

Det är inte nödvändigt att klippa eller raka pälsen. Om hästen har lång päls separerar du pälsen där Equiwinners signaleringscenter sitter så att de placeras nära huden.

1. En del pälsstrån dras bort när Equiwinnerplåstret tas bort men detta är normalt och knappt märkbart.

2. Placera inte Equiwinnerplåstret under en sadel, sadelgjord eller annan utrustning. Detta kan orsaka obehag. På korset är absoult bäst.

3. Att använda täcke på hästen är en god idé då plåstret sitter bättre då. På sommaren är ett flugtäcke optimalt.

4. Hästen bryr sig normalt sett inte om plåstret över huvudtaget. Om hästen får för sig att bita på plåstret om det är placerat inom räckhåll så är täcket bästa hjälpmedlet. Täcket är också behövligt om din häst har en kompis i hagen som vill dra av plåstret.

5. I mycket kallt väder ställer sig pälsen upp och tenderar att trycka upp plåstret från huden. Även i detta fall hjälper täcket för att hålla huden i normal temperatur.

Kan jag träna och tävla?

Förutsatt att hästen inte är orolig och stressad, är det fördelaktigt att fortsätta med hästens vanliga rutiner gällande träning/motionering, tiden för kuren med Equiwinner. Hästar som behandlas för EIPH blödning bör endast ha skritt-träning under behandlingen, och vidare ytterligare i fem dagar. Därefter kan hästen gradvis återgå till normal träning.
Equiwinnerplåstret kan också användas för bibehållen hälsa när hästen har en viloperiod. Annan lämplig tidpunkt är när hästen sätts tillbaka i träning efter en period av vila.