Equiwinner™ är en nyskapande och fantastisk produkt för hästar med olika symptom

Mycket firande i januari!

Firandet började när Svensk Galopp anordnade en segerfest för Stall Demeter 16/1. Vinnaren av Riksgaloppen 2015 med Gold Pursuit som vann två lopp, tränare Peter Jardby och ägarna i Stall Demeter med vänner slog klackarna i taket!

Gisela och Peter Jardby
Gisela och Peter Jardby

Peter hade valt Western-tema och de flesta av de 180 gästerna hade gladeligen klätt sig i cowboykläder. Det bjöds såklart på Amerikansk BBQ Buffé som var väldigt uppskattad. Under kvällen hyllades Gold Pursuit ( Equiwinner-häst), Peter med fru Gisela och ägarna såklart. Efter middagen dansades linedance på sprängfyllt dansgolv och sen fortsatte dansen till en bra bit efter midnatt! Yiiihaaa!!

 

 

travgalan1
T.o.m röda mattan var utrullad!

Travgalan på Jägersro gick av stapeln 22/1 där alla 2- och 4-benta stjärnor hyllades! Det hade pimpats fantastiskt fint på Jägersros restaurang och det blev verkligen en gala-känsla.

Nästan 300 gäster på plats och det är en alldeles speciell känsla att jobba som konferencier bland dessa hårt arbetande och glada människor. Många känner man knappt igen när de är så uppiffade och utan hjälm på huvudet och kördress ;). Underbart att höra alla applåder och glädje när en film visades på otaliga fina prestationer som gjordes på Jägersro 2015!

 

Ännu en kul kväll på jobbet!
Ännu en kul kväll på jobbet!

Många priser delades ut och mycket imponerad är jag av Johnny Takter som blev championkusk på Jägersro för 12e gången. Vilken kejsare i sulkyn! Lutfi Kolgjini hade ett fantastiskt 2015 och blev championtränare (även nationellt). Ludde med hästägare och skötare vann även priserna Årets Treåring och Årets Sto – Princess Face, inklusive Årets Äldre plus Årets Häst – Mosiaque Face. Vilken kväll!

 

 

 

Sist ut av galorna i januari var Årets Häst Gala på Scandic Triangeln i Malmö. Där hyllades Sveriges nationella champions och Årets Hästar i fullsatt ”Ballroom”. Kvällen inleddes med ett överraskningsnummer i form av ABBA. Vilken succé det blir när de aktiva bjuder på sig själva!

Från vänster: sportchef Dennis Madsen, tränare Jessica Long, lärling Fredrik Janetzky och tränare Peter Jardby.
Från vänster: sportchef Dennis Madsen, tränare Jessica Long, lärling Fredrik Janetzky och tränare Peter Jardby.

Till Money Money Money och Voulez Vous spexade de på scen och de var knappt igenkännbara i sina häftiga utstyrslar, så efter första låten fick jag avslöja vilka de var ;). Fredrik Janetzky som blev lärlingschampion 2015 fick många kommentarer för sina sexiga ben! Många priser att dela ut även på denna gala och stämningen var på topp! Som inledning på det spännande ”blocket” Årets Hästar bjöd SM-mästarinnan, VM- och EM-tvåan i Disco Jennifer Wallén på spektakulär dans! Vilken tjej!

Jennifer Wallén i jockeydress och glasögon.
Jennifer Wallén i jockeydress och glasögon.

Ryttarna, tränarna, hästägare och uppfödarna blev hyllade och samma känsla som på travgalan infann sig när en film visades som Kanal 75 producerat. Tillbakablick på 2015 års topplopp och prestationer. Applåder och glädje!! Det är mycket spännande när Årets Hästar ska avslöjas. En omröstning i de olika kategorierna har under december pågått på Svensk Galopps hemsida. Sen har en jury bestående av fyra personer 50% av rösterna.

Årets Treåring - Volatile
Årets Treåring – Volatile

Årets Tvååring – Dolly Dagger, Årets Treåring – Volatile, Årets Äldre – Let´sgoforit, Årets Sto – Mrs Loreen, Årets Hinderhäst – Calvados, Årets Arab – Macallan, Årets Häst – Let´sgoforit. Efter hyllningarna av Årets Hästar fortsatte festen på Scandic med många partysugna, uppklädda och glada gäster!

Let´goforit vinner Zawawi Cup på Derbydagen.
Let´goforit vinner Zawawi Cup på Derbydagen.